Arctic Noir på Krimimessen

Scandi Noir eller Nordic Noir er nogle af de genrebetegnelser man kan støde på i krimiens univers. Og de krimier, der pladask falder i dette sorte hul af en undergenre, er ofte mørke, melankolske og ikke mindst skandinaviske.

En anden betegnelse, der er kommet til i nyere tid, er den såkaldte Artic Noir, som favner krimier, der er rykket endnu længere mod nord. For Arctic Noir har ofte sin geografiske placering på Grønland.

Vi har samlet en række udgivelser, som falder under genrebetegnelsen og af forfattere, der alle kommer til Krimimessen 2018.

 

Mads Peder Nordbo: Pigen uden hud

Krimi. I Grønland finder man et mumificeret lig, der ligner en nordbo-viking. Journalisten Mathew bliver optaget af sagen, som trækker tråde tilbage til en række brutale mord begået i 1970’erne. Sammen med den lokale kvinde Tupaarnaq sætter Matthew sig for at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen. Mads Peder Nordbo er snart aktuel med efterfølgeren “Kold angst”, som udkommer på Krimimessen. Du kan møde forfatteren på Krimimessen.

Pigen uden hud var Ugens krimi på Krimimessen – se her: https://www.youtube.com/watch?v=q8cz9cv5xYI

 

 

Christoffer Petersen: Seven Graves One Winter

In the remote Arctic community of Inussuk, seven graves are dug at the end of each summer, before the ground freezes. As winter approaches, the question is, will they be enough?

When Constable David Maratse is invalided off the force, he moves to a remote Arctic island to live the life of a subsistence fisherman. But when his long line hooks the body of a politician’s daughter, he finds himself both prime suspect and lead investigator in Greenland’s most sensational murder case.

“Seven Graves, One Winter” is the first full novel featuring Greenlandic Police Constable David Maratse.

Du kan møde forfatteren på Krimimessen.

 

 

Nina von Staffeldt: Frosne beviser

Krimi. En mærkelig virus hærger den vestgrønlandske by Sisimiut. Sika Haslund er vendt hjem til Nuuk og ansat som kommunikationskonsulent. Nu hvirvles hun ind i både damage control og afsløringen af fortidens synder.

Forfatteren er aktuel med efterfølgeren “Den sorte engel”, som udkom sidste år. Du kan møde forfatteren på Krimimessen.

Frosne beviser var Ugens krimi på Krimimessen – se her: https://www.youtube.com/watch?v=6mDnY_mkYuU

 

 

Helle Vincentz: Nukaakas kabale

Spænding. Dansk-grønlandske Nukaaka Nielsen er enlig mor og chef i Grønlands Råstofdirektorat. Hun bliver truet af folk, der ikke står tilbage for at slå ihjel i forsøget på at bestemme, hvem der får magten over den grønlandske undergrund.

Men Nukaaka får hjælp af den danske forretningskvinde Caroline Kayser. Forfatterens seneste bog er “Stjålne liv”.

Du kan møde forfatteren på Krimimessen.

 

 

 

Robert Zola Christensen: Is i blodet

Krimi. Da et hold forskere dør på Grønland under undersøgelser af indlandsisen og undergrunden begynder en intens efterforskning, hvor både en dansk geolog samt PET og flere amerikanske organisationer og firmaer er aktører i en dramatisk sag med flere lag.

Forfatteren har i samme serie skrevet “Adams forbandelse” og senest “Gæsten”.

Mød forfatteren på Krimimessen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.