Bøger i feriekufferten – del 1

Vi har spurgt en række forfattere, hvilke bøger de pakker i feriekufferten i år.

Fordelt på fem fredage hen over sommeren kan du her på Krimimessen.dk læse deres svar. Der er en god chance for at blive inspireret til sommerferielæsning. God fornøjelse.

 

Lars KjædegaardLars Kjædegaard – forfatter til de populære bøger om Thor Belling og Anita Hvid.

Jeg pakker Yael Noah Hararis Sapiens, som fortæller menneskets historie. Den er godt skrevet, interessant og nem at gå til. Genlæser en af mine yndlingsromaner, Brian Moores The Statement, som er en af de reneste og mest økonomiske thrillers jeg kender.  Og så en roman af Larry Watson, som hedder Orchard. Jeg læser nok skiftevis i dem, og jeg bliver ikke færdig med nogen af dem i ferien. Sådan er det altid.

 

 

Dorthe Annette HansenDorthe Annette Hansen – Tidligere fængselsbetjent, nu forfatter til tre krimier. Senest Et bånd af blod.

Det er efterhånden sjældent, at jeg på grund af mit eget skriveri, får læst de krimier som jeg gerne vil. Derfor sluger jeg som regel et par stykker i løbet af en uges ferie. Denne gang har jeg lagt Playground af Lars Kepler og Aisha af Jesper Stein i kufferten. De bøger glæder jeg mig voldsomt til at læse. Jeg er og har altid været en fucker for svenske krimier. Keplerparrets tidligere bøger er noget af det bedste og uhyggeligste fra den kant i øjeblikket, og Jesper Stein er efter min mening slet ikke til at komme udenom, når det gælder danske krimiforfattere. Jeg har læst hans tre tidligere bøger i serien, og nu ser jeg frem til endnu et oprivende møde med Axel Steen.

 

Anna GrueAnna Grue – Dan Sommerdahls aka Den skaldede detektivs bagkvinde.

Allerhelst Elena Ferrantes fire Napoli-romaner – bortset fra, at jeg allerede er næsten færdig med dem. De er fuldstændig forrygende.

Derudover har jeg tænkt mig at læse John Irvings nye, Mysteriernes Allé, og Gorm Henrik Rasmussens Girafhuset. Plus en hel stak mere.

 

 

 

Steen LangstrupSteen Langstrup – Gyserforfatter og hovedmanden bag I Skyggen af Sadd-bøgerne.

Det korte svar er ingen, fordi jeg læser på min Kindle, og den har jeg i håndbagagen 😉
Jeg skal kun en uge af sted i år, så det bliver ikke til så mange bøger. Men jeg har næsten lige tanket Kindlen op med tre bøger, som jeg vil læse hen over sommeren – og de er meget atypisk for mig alle danske.
Michael Kamps Samlerne.
Den fik prisen for årets danske horrorudgivelse i år (på Krimimessen), og jeg har læst om flere, der siger, den gav mareridt, og så bliver en gammel horror-fan jo nysgerrig. Kamp plejer at være en rigtig dygtig forfatter, så jeg glæder mig meget.
Teddy Vorks EX
Vork er også en af vores skarpe danske horrorforfattere. Jeg faldt over EX, da jeg downloadede Samlerne, og den røg med. EX er en superfed titel. Jeg aner ikke, hvad den handler om. Men det regner jeg med at finde ud af.
Anne-Marie Vedsø Olesens Bastarden
Jeg er stor fan af Vedsø Olesen, men som med de andre to, desværre også frygteligt bagud i læsningen. Vedsø har tidligere taget mig med på nogle storslåede rejser tilbage i historien. Der er store armbevægelser og store følelser. Nogle gange for meget for mig, andre gange lige i øjet. Det handler vist mest om mit humør, ikke om teksternes kvalitet.

 

Viveca StenViveca Sten – Uddannet jurist, bestyrelsesformand for svensk Røde Kors Center og forfatter til Sandhamn-krimierne med Nora Linde og Thomas Andreasson.

Jag ska bl a läsa Min bästa väninna av Elena Ferrante och Arvet efter dig av Jojo Moyes.

 

 

 

 

Mere læseinspiration til feriekufferten næste fredag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.