Bøger i feriekufferten – del 3

Vi har spurgt en række forfattere, hvilke bøger de pakker i feriekufferten i år.

Fordelt på fem fredage hen over sommeren kan du her på Krimimessen.dk læse deres svar. Der er en god chance for at blive inspireret til sommerferielæsning. God fornøjelse.

 

patrickleisPatrick Leis – Gyserforfatter og bodypainter.

Oh, der gemmer sig lidt af hvert. Jeg er lige kommet hjem fra et 5 ugers eventyr, så de bøger jeg havde med var (af naturlige årsager) Lonely Planet: South africa, Lesotho & Swaziland, Walking Dead / Invasion (mest pga det overfede cover, Oscar Wildes Dorian Gray samt Zero G af Bob Boffard.

Jeg køber altid engelske bøger når jeg rejser, af den simple årsag at de trods alt varer en smule længere end på dansk.

 

 

Michael Katz KrefeldMichael Katz Krefeld – Manden bag krimierne om Ravn.

Den er nem, kufferten bliver proppet med printede sider af den næste Ravnkrimi DYBET som jeg skal sidde og redigere hen over sommeren. Jeg tvivler på at der bliver tid til meget andet læseri, dog har jeg lige fået fat i Noah Hawley The good father. Hawley er ikke kendt i Danmark, men står bla. bag tv-serien Fargo som jeg er stor fan af. Og hvis kære Leif Davidsen selv indtaler sin næste bog glæder jeg mig til at lytte til den ombord på min båd “Ravn”.

 

 

Jens Henrik JensenJens Henrik Jensen – Skriver om Niels Oxen.

Snemanden af Jo Nesbø
Bogen er af mange anbefalet som hans bedste, men jeg mangler at få den krydset af, så den skal jeg helt sikkert læse i sommer.Jeg har smugkigget på de første sider – og det er enormt spændende og godt skrevet, det der er i vente. Noget så hyggeligt som en snemand bliver et særdeles djævelsk bekendtskab….
Trofæ af Steffen Jacobsen
Jeg har tidligere været i gang med at læse Trofæ af Steffen Jacobsen –  mens jeg selv var i begyndelsen af en ny bog – og jeg syntes simpelthen, at den var så god og så velskrevet, at den forstyrrede mig i mit eget arbejde. Så jeg sprang fra allerede efter få kapitler. Nu vil jeg gøre skaden god igen….
Den polske lykkejæger af Henrik Brun
Jeg har igennem flere år udvekslet bøger med Henrik Brun, der er journalistuddannet som jeg selv. Og jeg ser frem til at læse hans seneste. Han er garant for gennemresearchet arbejde – med europæisk udsyn, som man blivere klogere af!

 

Kim JuulKim Juul – Musiker og forfatter til bøgerne om Lars Norholm.

Jeg læser ret hurtigt, så det plejer at blive til en del: Jeg skal have læst Orkansæsonen og Stilheden af Anne-Cathrine Riebinitsky. En roman der efter sigende skulle handle om tilgivelse, som er et af de emner, der interesserer mig. A-C R er samtidig et nyt bekendskab, som jeg har forventninger til.

En jeg til gengæld kender godt, og som jeg har gået og gemt på er Jesper Steins Aisha. Glæder mig til at læse den, er vild med Steins lidt macho-agtige måde at skrive på. Effektivt, sprogligt begavet og super spændende. Og når vi nu taler macho, så har min kæreste lige fået Ernest Hemmingways Hvem ringer klokkerne for. Den skal jeg have læst! En af de få Hemmingway ting jeg aldrig har fået pløjet igennem. Egentlig lidt pinligt, når den af mange betegnes som hans hovedværk.

En hårnål klemt inde bag panelet af Søren Ulrik Thomsen, glæder jeg mig også til. En samling essays om tiden der både forsvinder bagud og flygter fremover. Desuden har jeg klart planer om at nå nogle gode krimier såsom novellesamlingen Over Grænsen med bl.a. Elsebeth Egholm, Eva Maria Fredensborg og Jakob Melander. Desuden skal jeg også lige have A.J. Kazinski alias Anna Ekberg – Den Hemmelige Kvinde med. Er vild med bøger, hvor hovedpersonen har mistet hukommelsen. Det har jeg været lige siden Robert Ludlum skrev den måske vildeste af dem alle om Jason Bourne.

Desuden regner jeg også med at jeg lige skal tjekke ud, hvad Sara Blædel har gang i med Bedemandens Datter. Sådan ind imellem det hele vil jeg snuppe nogle af Tonny Vorms røverhistorier fra cykelverdenen: Sort kaffe og hvide sokker. Er vild med hans måde at skrive på. Det bliver en god sommer!

 

Inger WolfInger Wolf – Er i gang med en ny serie med psykiateren Christian Falk som hovedperson.

Jeg skal læse Byen Brænder af Garth Risk Hallberg. Det er en ordentlig klods på over 1000 sider, og jeg glæder mig til at læse den, fordi den foregår i New York i 1976-1977 og følger en række mennesker, hvis skæbner bliver flettet ind i hinanden.

Derefter skal jeg læse Suffløren af Donati Carrisi, fordi en krimielskende veninde har sagt, at det er den bedste krimi, hun havde læst. Og endelig skal jeg læse Tvunget til tavshed af Linda Castillo, som min mor har givet mig, fordi hun mente, at jeg kunne lære noget dér, og man skal jo lytte til sin mor. Jeg glæder mig til at læse dem alle sammen.

 

Mere læseinspiration til feriekufferten næste fredag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.