Forfatterens favoritdetektiv – Inger Wolf

På Krimimessen 2015 vil vi i forskellige sammenhænge sætte fokus på detektiven. Frem til messestart vil en række krimiforfattere på skift fortælle om deres yndlingsdetektiv.

Inger Wolf

wolfredjpg

Jeg er meget begejstret for kriminalinspektør Mick Kennedy, som er hovedpersonen i irske Tana Frenchs Gensyn med Broken Harbour.

Vi møder den høje, mørkblonde Kennedy allerede i forgængeren Tilbage til Faithful Place som biperson. Kennedy er drabsafdelingens store hit, der ifølge ham selv har en opklaringsprocent på “seks-og-fucking-firs“.

Set udefra er han et førsteklasses røvhul, der af sin kollega beskrives med ord som “Jeg funderede over, hvornår han var blevet sådan en oppustet snotklat, eller om han altid havde været sådan inderst inde” og “Jeg kunne se på det opblæste udtryk i Kennedys ansigt, at han gerne ville belære mig, hvilket helt automatisk ville sætte ham i bedre humør”.

I Gensyn med Broken Harbour kommer vi nærmere Kennedy med det grandiose ego, mens han opklarer en sag om drabet på en far og hans to børn – og her får vi et væsentligt mere nuanceret billede af ham. Der er ægte interesse for andre mennesker, omsorg for hans psykisk syge søster og en traumatisk barndom.

Tana French har skabt en tredimensionel figur, der lever videre, efter bogen er lukket, og til trods for hans selvoptagethed kan man næsten ikke lade være at holde af ham

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.