Forfatternes ferielæsning – Claus Hagstrøm

Vi har spurgt en række krimiforfattere om, hvilke bøger de kaster sig over i løbet af sommeren.

Her er det forfatter Claus Hagstrøm, der fortæller om sine ferielæseplaner.

Sommerferie er i min personlige forfattercyklus ofte lig med skrivetid. Jeg har nemlig for vane, at begynde at skrive på en ny roman, når solen står højest på himlen, og jeg har fået hvilet den kreative del af forfatterhjernen oven på forårets bogmesser og promovering af den seneste udgivelse. Derfor forsvinder en stor del af min personlige læsetid bort i skrivningen af den fjerde Kristian Wang- krimi med arbejdstitlen ”Stjernenat”.

Men selvom min antihelt, Wang på irriterende vis har en særlig evne til at besætte mine hjerneceller i sommerferien, så finder jeg også tid til at udfordre selvsamme hjerneceller med andre forfatteres værker. På mit natbord vil man derfor i de lyse sommernætter stensikkert kunne finde følgende tre romaner:

Bombemageren og hans kvinde af Leif G. W. Persson

Jeg elsker Perssons underspillede varme, humor. Hans skarpe socialrealisme og samfundskritiske vinkel på det moderne svenske samfund. Et samfund, som han bruger som kulisse til spændende, troværdige og ekstremt underholdende spion- og politiromaner.

Bombemageren og hans kvinde er den eneste Persson- bog, som jeg mangler at konsumere. Dén skal jeg bare nå i sommeren 2019.

Sommermørke af Stina Jackson

Men først vil jeg læse Stina Jacksons Sommermørke. En roman om en far, der kører søvnløs rundt i den svenske sommernat og leder efter sin forsvundne teenagedatter. Det har han gjort i 3 år. Stina Jackson modtog sidste år og det endda som debutant, prisen for årets bedste svenske krimi.

Under overfladen af Claus Lohman

De to ovenstående romaner vil jeg reservere på mit lokale bibliotek i Horsens. Men på mit natbord ligger der allerede en sommerferiebog og venter på at blive læst. Det hænder nemlig, at jeg bytter en af mine egne romaner med et værk af en kollega, og på den måde holder vi hinanden fodret med ferielæsning. Romanen, som jeg har byttet med et eksemplar af min seneste roman Nordlys, er Claus Lohmans roman Under overfladen. En thriller om to dykkere, der dør under mystiske omstændigheder i New York. Virologen befinder Martin Henderson sig pludselig i et kapløb mod tiden. Alt peger i retning af en 100 år gammel dræbersygdom. Men hvor stammer udbruddet fra? Og kan han nå at udvinde en vaccine?


Claus Hagstrøm

Claus Hagstrøm

Claus Hagstrøm, Cand.scient.bibl med speciale i digital dannelse (f. 1973) født i Horsens og opvokset samme sted. Jeg har en akademisk baggrund fra Københavns universitet, hvor jeg har læst kommunikation, informationsvidenskab og kulturformidling. Jeg er desuden uddannet bibliotekar. Bøger er i mit blod.

Min inspiration til at skrive kommer først og fremmest fra en livslang og glubende appetit på litteratur af enhver art. Fra de store klassikere til den lette, men dog fængslende underholdning, har jeg har som passioneret læser slugt litteratur indenfor noget nær alle genrer.

Det har givet næring til min fantasi, og den står aldrig stille, Konstant digter den på de historier, jeg ser i livet omkring mig. 

Når jeg skriver en krimi, er det den klassiske kamp mellem det gode og det onde, lyset og mørket, der drager mig. Den skjulte og uretfærdige overmagt der alt for ofte løber af med sejren, fascinerer mig, men fascinationen af heltens personlige offer i det godes tjeneste er heldigvis langt større end trangen til at blive draget af de mørke sider. 

Hvis en fortælling har en underdog, kan man være sikker på, at det er præcis dén karakter, jeg holder med. Ham eller hende som alle har dømt til hjørne, men som trods alle odds tager kampen op mod overmagten og det uretfærdige i samfundet. 

​Erotikken og den stumpe vold har altid en væsentlig plads i mine bøger. I netop de handlinger, er mennesket tættest på de dyr, vi stammer fra. Det erotiske liv og volden kan både drage og vække afsky hos mennesket. 

(Tekst fra www.claushagstrom.com)

Seneste udgivelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.