Forfatternes ferielæsning – Claus Lohman

Vi har spurgt en række krimiforfattere om, hvilke bøger de kaster sig over i løbet af sommeren.

Her er det forfatter Claus Lohman, der fortæller om sine ferielæseplaner.

“Sommerferien har altid været min foretrukne ferie, uanset om jeg tilbringer den her i Danmark eller i udlandet.

I år lader jeg det rødbedefarvede pas blive i skuffen, og alene tanken om færre gøremål, grillaftener på terrassen og overnatning i telt i haven sammen med mine børn bringer smilet frem på mine læber.

Jeg kan nok ikke helt holde mig fra skriveriet, men vil tone det ned for at få tid til at læse andres værker.

Tilbage i 2014 sammenlignede bibliotekerne min debutroman med Linda Castillos og Faye Kellermanns serier, der begge foregår i minoritetssamfund, og nu er det på tide, jeg får begyndt på dem, så jeg kan se, hvor meget der er om snakken.

Jeg vil også bruge nogle dage i hængekøjen under et par frugttræer i selskab med Jussi Adler-Olsens nyeste, Offer 2117, som har fået fine anmeldelser, og her glæder jeg mig til at blive klogere på Assads historie.

Jeg skylder i øvrigt Jussi en stor tak, da det er ham, der har lært mig at bruge cliffhangers. Mens han bruger dem spredt i kapitlerne, gør jeg det oftest som afslutning på et kapitel i håbet om at intensivere spændingen for læseren.

Så vil jeg læse Claus Hagstrøms Nordlys, som Claus har været så venlig at sende til mig, og jeg vil genlæse mit eget manuskript Ukendt land, som er i sidste redigeringsfase, inden det kommer på gaden.

En del af min sommer vil stå i krimilæsningens tegn, og jeg håber, det samme vil gælde for mange andre, da intet er bedre end at blive draget ind i en kringlet historie, som man forgæves prøver at gætte løsningen på.”


Claus Lohman

Foto: Aronsen/PR

Claus Lohman (f. 1971) bor i Odense med sine to sønner.

Han er uddannet skolelærer og arbejder til hverdag som naturfaglig lærer.

Claus er ophavsmand til genren science reality, hvor handlingen udspiller sig et sted mellem virkelig og fiktiv videnskab.

Han debuterede i 2013 med den anmelderroste krimi Genstart, som er oversat til engelsk og italiensk.

(tekst fra forlaget Aronsen)

Seneste udgivelse:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.