Forfatternes ferielæsning – Katrine Engberg

Vi har spurgt en række krimiforfattere om, hvilke bøger de kaster sig over i løbet af sommeren.

Her er det forfatter Katrine Engberg, der fortæller om sine ferielæseplaner.

 

“Sommertid er læsetid! Der er simpelthen ikke noget bedre end at finde en liggestol i solen og læse en rigtig god bog, mens ungerne leger og nogen (forhåbentlig) bager en kage og indimellem kommer forbi med noget koldt at drikke. Så kan jeg ikke bede om bedre ferie!

Jeg plejer at veksle mellem krimi og anden skønlitteratur, så der kommer god afveksling i læsestoffet og jeg bliver både udfordret, underholdt, rørt og indigneret. I år glæder jeg mig særligt til at genlæse Anne Mette Hancocks sindssygt gode to’er, “Mercedes-snittet”, men også til at stifte bekendtskab med Søren Sveistrups “Kastanjemanden”, som lyder rigtig spændende.

Og så glæder jeg mig til at stifte bekendtskab med Mari Jungsted i hendes nye krimi, “Det andet ansigt”. Jeg har aldrig læst hende før, men da jeg oplevede hende på sidste års Krimimesse blev jeg helt vild med hendes farverige personlighed. Den humor må også sive ned i hendes bøger, tænker jeg.

I den mindre blodige afdeling kan jeg ubetinget anbefale Jesper Wung Sungs “En anden gren”, som jeg netop nu er ved at læse. Det er stor, stor litteratur, og nej, det betyder IKKE, at den er kedelig, tværtimod!

Jeg håber også at nå både Kim Leines “Rød mand/Sort mand” og Helle Helles “De”, og så skal jeg hurtigst muligt have fat i “Verden ønsker at se sig selv”, som er en samling af Inger Christensens hidtil uudgivede digte og romanudkast. Nok ikke den slags bog, man læser i ét stræk under parasollen men helt sikkert fuldt af det smukkeste sprog og originale betragtninger fra en af landets største poeter nogensinde”.

 

Katrine Engberg

Katrine Engberg er forfatter til bestseller-krimierne om Jeppe Kørner og Anette Werner.

Senest har hun udgivet Glasvinge og Blodmåne – begge på People´s Press.

Hun har også tidligere udgivet Krokodillevogteren på Lindhardt og Ringhof (2016).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.