Forlagene får ordet – People’s Press

Vi har bedt en række danske forlag om at fortælle lidt om sig selv og om, hvilke udgivelser vi kan glæde os til i den kommende tid.

Her er det Birgitte Franch, litterær udviklingschef, fra forlaget People’s Press der fortæller.

 

Lige siden forlagets begyndelse, har vi hos People’s Press udgivet underholdende, uhyggelige, kringlede, komplicerede, traditionelle og utraditionelle krimier. Recepten er ganske enkel: Vi elsker gode historier, og vi elsker krimier. Det er en genre, som er blevet mere og mere populær, og som kan antage flere forskellige former. Der er krimier båret af stærke karakterportrætter og indbyrdes relationer, politiromaner, spionfortællinger, puslespilskrimier, hæsblæsende page-turners, der holder dig vågen om natten og slow-burners til søndage i sofaen.

Vi udgiver alle slags i et nøje udvalg, både danske forfattere og udenlandske, fra vores nabolande i Skandinavien, men også spændingsromaner fra den anden side af Jorden. Det vigtigste er, at bogen er den bedste inden for sin genre. At man bliver fascineret og revet med af historien.

For på hvilke andre tidspunkter i løbet af et liv, får man ellers chancen for at lægge alle brikkerne fra begyndelse til slutning, så historien går op i en højere enhed, end når man læser en kriminalroman?

 

Apropos den bedste så udgiver Sara Blædel sin anden bog i serien om bedemandens datter Ilka til efteråret, og den glæder vi os utroligt meget til at dele med rigtig mange læsere. Og så vender Camilla Läckberg tilbage med sin tiende bog, Heksen, som er helt fantastisk og nok Läckbergs mest ambitiøse roman til nu. 650 siders snedigt udtænkt gåde og stærke karakterer.

Vi håber, læserne vil tage godt imod de nye krimiforfattere også. Fx stjerneskuddet Katrine Engberg, hvis anden kriminalroman Blodmåne lige er udkommet til flotte anmeldelser og vil egne sig perfekt til efterårsmørket. Det er en forfatter, som vi har store forventninger til.

 

Hvis man gerne vil bevæge sig væk fra Skandinavien, kan man godt begynde at glæde sig til to udenlandske forfattere. Australske Jane Harpers fremragende spændingsroman Tørke, som er rost til skyerne og af flere er blevet kåret til Årets Bog, og den franske mega bestseller Pigen på flyet af Michel Bussi, hvis bøger er stærkt vanedannende.

Selvom der er lang tid til Krimimessen i Horsens, er der altså masser af fantastiske kriminalromaner, man kan bruge tiden på at lade sig opsluge af. Fuldstændig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.