Henrik Dam Kristensen bød velkommen i 2009

Det var Henrik Dam Kristensen, der åbnede årets Krimimesse.

”Horsens kan meget på kulturområdet. Det er ikke kun de store koncerter, det er også et flot arrangement som dette. Stor ros til Horsens bibliotek og de mange, der har lagt timer og sjæl i messen” sagde Henrik Dam Kristensen, der afslørede, at hans egne bogreoler er fyldt med krimier og spændingsromaner.

Den tidligere socialdemokratiske minister fortalte desuden, at hans første bekendtskab med krimigenren var det svenske makkerpar Sjöwall og Wahlöö.

Siden er det blevet til både Elsebeth Egholm, Leif Davidsen og Helene Tursten, som alle var at finde på årets Krimimesse.

Henrik Dam Kristensen fortalte også, at han godt kan lide, når personerne i en krimi er tydelige: ”I de bedste krimier har jeg et meget klart billede af personer, omgivelser og andre beskrivelser i mit hoved. Derfor bliver jeg måske også tit skuffet, når jeg ser dem på film, for de ligner jo ikke altid ”mine” hovedpersoner.”

Han sluttede sin tale med at ønske alle en god Krimimesse: ”Nu har vi en spændende weekend foran os. Jeg glæder mig – det tror jeg alle gør, for er der nogen, der har X-factor, er det krimi- og spændingsforfattere.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.