Kommende krimier – december

Her kan du få et overblik over et nogle af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af december måned.

God læselyst!

Mordet ved Vadehavet af Gisa Pauly

Udgivelsesdato: 14/12-21

Forlag: mellemgaard

Et frygteligt mord på ferieøen Sylt! En velhavende enke findes kvalt.

Egentlig burde gerningsmanden blive hurtigt dømt ved hjælp af en dna-analyse, hvorfor politikommissær Erik Wolf håber på en hurtig løsning. Mamma Carlotta, hans italienske svigermor, der i øjeblikket er på besøg, har dog ikke meget til overs for sådanne moderne undersøgelsesmetoder.

Hun foretrækker at forlade sig på sin kvindelige intuition. Til embedsmændenes skræk blander hun sig med sin italienske charme i efterforskningen. Og hun bringer også sig selv i livsfare …     

Nødhjælpspatruljen af Ulla Dueholm

Udgivelsesdato: 14/12-21

Forlag: mellemgaard

20. april 2020 får Ove og Peter Ovesen en ny sag: En pludselig stigning af døde coronasmittede familier, som ikke er nået i behandling.

De er alle brutalt myrdede, gamle, unge og selv spædbørn. Tvillingerne må denne gang, imod alt, hvad de normalt kan acceptere, samarbejde med andre i opklaringen, fordi mordene forekommer over hele landet. 

Nødhjælpspatruljen er den fjerde i serien om de autistiske tvillinger og deres sekretær (husholderske samt moren til deres fælles barn), Karolines opklaringsarbejde, som aldrig er helt almindeligt og slet, slet ikke efter bogen.         

Alene i mørket af Trude Teige

Udgivelsesdato: 27/12-21

Forlag: Alpha

En af Norges mest populære krimiserier er bøgerne om tv-journalisten Kajsa Coren Tv-journalist Kajsa Coren sendes ud for at dække drabet på et ældre ægtepar, der er fundet myrdet på deres gård uden for Oslo.

Sagen viser sig at trække tråde til en anden historie, Kajsa arbejder på, om svigt og misrøgt på et børnehjem.  

I dødens hænder af Trude Teige

Udgivelsesdato: 27/12-21

Forlag: Alpha

En af Norges mest populære krimiserier er bøgerne om tv-journalisten Kajsa Coren TV-journalisten Kajsa Coren laver en dokumentar om moderen, som bor på plejehjem.

Hun hører rygter om fejlmedicinering og mistænkelige dødsfald.

Farligt øjenvidne af David Baldacci

Udgivelsesdato: 27/21-21

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Fanget i et skab i en rigmands soveværelse, overværer indbrudstyven Luther Whitney et brutalt overfald og mord på millionærens unge kone. Overfaldsmanden er USA?s præsident. Whitney flygter med en blodig brevåbner, der kan forbinde præsidenten til mordet, og snart er han jaget vildt.

Jack Graham startede sin karriere som beskikket forsvarer, men han har opgivet sine principper for at forfølge sine ambitioner, og er nu en succesrig advokat for finansverdenens top. Alligevel bliver han blandet ind i den lyssky affære, da Whitney kontakter ham. Og med kontakten til Whitney, følger et møde med hans datter, Jacks tidligere forlovede.

Jack hvirvles ud i et kapløb mod tiden for at afsløre magtens korruption, før det er for sent for dem, der stoler på ham, og for ham selv. Og bag det hele sidder den sociopatiske præsident og trækker i trådene, som en giftedderkop i sit spind.

Farligt øjenvidne er en stand alone krimi.

Dagen er nær af Ninni Schulman

Udgivelsesdato: 27/12-21

Forlag: Alpha

Schulman leverer en fænomenal, kompliceret og spændende murstenskrimi med dette syvende finalebind i Hagfors-serien.

Kort før jul bliver Harry og Inga Tynning brutalt myrdet i deres hjem to kilometer nord for byen Hagfors. Huset er i gennemrodet, og der mangler både penge og smykker. Det ældre par lader ellers til at have levet et stille liv og har efter alt at dømme hverken fjender eller uvenner.  

Politiet, med Christer Berglund og Petra Wilander som hovedefterforskere, konkluderer, at det er et røveri, der er gået galt.

Men jo mere de undersøger sagen, jo mere besynderlig og nederdrægtig viser den sig at være. Journalist Magdalena Hansson, er tilbage på arbejde efter en længere sygemelding, og begynder også at efterforske det bestialske mord på ægteparret. En gåde, der ryster hele det lille lokalsamfund.  

Solstorm af Åsa Larsson

Udgivelsesdato: 27/12-21

Forlag: Modtryk

Det stormer på solen. Vintermørket brydes af nordlyset, der glider som en drage over Kirunas kulsorte himmel.
 I Kraftkildens kirke findes menighedens åndelige leder, Viktor Strandgård, myrdet og lemlæstet midt i altergangen.

Jurist og arbejdsnarkoman Rebecka Martinsson vender tilbage til Kiruna fra Stockholm – barndomsveninden Sanna har brug for hendes hjælp. Inden længe er Martinsson dybt involveret i en sag, hvor hadet vokser om kap med mørket i det lille frikirke-samfund.

SOLSTORM er første bog i serien om Rebecka Martinsson.

Blodskyld af Åsa Larsson

Udgivelsesdato: 27/12-21

Forlag: Modtryk

Sensommer i Kirunaområdet – luften svirrer af myg, dage og nætter flænges af lys, og snart rammer en tæt og kold regn som nåle af is.

Rebecka Martinsson er sygemeldt fra sit job som jurist i Stockholm, og hun er taget tilbage til barndomsbyen for at se sine dæmoner i øjnene. Da præsten Mildred Nilsson findes død og lemlæstet i kirken i Jukkasjärvi, gives efterforskningen til Anna-Maria Mella fra Kiruna politi. Hendes søgen ripper op i gamle sår i området, og Martinssons liv er pludselig i fare.

BLODSKYLD er anden bog i serien om Rebecka Martinsson. 

Sort sti af Åsa Larsson

Udgivelsesdato: 27/12-21

Forlag: Modtryk

I den hvinende senvinterstorm på den tilfrosne sø, Torneträsk, i det nordvestlige Lappland findes en død kvinde i et fiskeskur ude på isen.

Rebecka Martinsson, der er flyttet tilbage til barndomsbyen Kiruna, hjælper politifolkene Anna-Maria Mella og Sven-Erik Stålnacke med efterforskningen af drabet på kvinden.
 Jagten på morderen fører dem til Mauri Kallis’ minevirksomhed og afdækker en ondskabsfuld historie om penge og magt.

SORT STI er tredje bog i serien om Rebecka Martinsson.

 

Indtil din vrede er ovre af Åsa Larsson

Udgivelsesdato: 27/12-21

Forlag: Modtryk

På bunden af fjeldsøen Vittangijärvi finder to unge dykkere vraget af et fly fra Anden Verdenskrig. De holder deres fund hemmeligt, lader tiden gå, og da sommerens turister er taget hjem, og isen er tyk nok til at bære, skærer de en våge og dykker ned. Da de vil op igen, er deres sikkerhedsline kappet, vågen er blokeret, og omridset af en person kan skimtes gennem isen.

Rebecka Martinsson, der har fundet sig til rette med dagligdagen i Kiruna, involveres i sagen af Anna-Maria Mella, der har brug for hende til at tage med ud til en snak med en af områdets originaler i nærheden af Vittangijärvi.

INDTIL DIN VREDE ER OVRE er fjerde bog i serien om Rebecka Martinsson.

Som offer til Molok af Åsa Larsson

Udgivelsesdato: 27/12-21

Forlag: Modtryk

I efterårsmørket i Lainio i nærheden af Kiruna skyder Samuel den bjørn, der lige har taget hans hund på gårdspladsen. I bjørnens mave finder man dele af en menneskehånd. Nogle måneder senere bliver Sol-Britt Uusitalo stukket ihjel i sit hjem med en høtyv.

Da Rebecka Martinsson kigger nærmere på den myrdede kvindes baggrund, viser det sig, at usædvanlig mange af hendes nærmeste er døde. Den eneste overlevende er Sol-Britts barnebarn. Og Rebecka opdager, at der i familien Uusitalo forplanter sig en ondskab gennem generationer.

SOM OFFER TIL MOLOK er femte bog i serien om Rebecka Martinsson.

Vi tager forbehold for ændringer. Forlagstekst anvendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.