Kommende krimier – januar 2018

Her kan du få et overblik over nogle af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af januar måned.

 

Øjne som mine af Sheena Kamal

Udgivelsesdato: 2/1-2018

Forlag: Harper Collins Nordic
Hun troede hun havde lagt sin fortid bag sig. Men hun tog fejl.
Det starter med den telefonsamtale, som Nora har ventet og frygtet i femten år, lige siden hun bortadopterede sin nyfødte datter. Bonnie er forsvundet. Da hun er løbet hjemmefra så mange gang før, tager politiet ikke hendes forsvinden alvorligt. De desperate adoptivforældre rækker derfor ud efter Bonnies biologiske mor, som deres allersidste håb. Som et produkt af et plejesystem, flygtende, hjemløs og rædselsslagen og med en fortid fyldt med vold og smerte, ved Nora godt, hvad der kan ske en sårbare pige, som lever på gaden.
Modvilligt begiver Nora sig af sted, med sin hund som eneste selskab, væk fra de skinnende regnvåde gader i Vancouver, velvidende at hun vil åbne sår, som aldrig er helet og dykke ned i et mørke, hvor der intet er til at beskytte hende – kun hendes instinkter og den sære evne hun har til at skille sandhed fra løgn. Eftersøgningen afslører et puslespil af en konspiration, som leder Nora på en sindsoprivende rejse af bedrageri og vold.
En rejse som fører hende gennem Canadas snedækkede bjerge til en smuk og farlig ø, hvor hun vil stå ansigt til ansigt med det hun frygter mest. Alt sammen for at redde en datter, som hun aldrig har ønsket sig.

 

Tilgivelse af Yrsa Sigurdardottir

Udgivelsesdato: 12/1-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

En teenagepige bliver brutalt myrdet i den biograf, hvor hun arbejder, og liget slæbes ud i natten af en maskeret morder. Inden da har pigens skolekammerater modtaget en række gruopvækkende videoer fra pigen på Snapchat, hvor hun desperat beder om tilgivelse. Da liget omsider bliver fundet, er det markeret med tallet “2”.

Et par dage senere møder en teenagedreng samme skæbne, og endnu engang har hans venner modtaget lignende uhyggelige videoklip over de sociale medier inden mordet. Hans lig er markeret med tallet “3”.

Kriminalassistent Huldar Traustasson bliver inddraget i efterforskningen, denne gang med den rapkæftede Erla som sin overordnede, og med hjælp fra børnepsykologen Freyja indleder de jagten på den maskerede morder. Efterhånden som opklaringsarbejdet skrider frem, må de spørge sig selv, om der findes endnu et offer derude – et offer markeret med tallet “1”.

Tilgivelse er tredje selvstændige bind i Yrsa Sigurðardóttirs spændingsfyldte krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

 

Et forjættet land af Mari Jungstedt

Udgivelsesdato: 12/1-2018

Forlag: People´s Press

Et forjættet land er nyeste bog af bestsellerforfatter Mari Jungstedt

Bengt Andersson vågner op til et chokerende syn: Hans kone er brutalt blevet myrdet, og hun ligger nu livløs i den feriebungalow, som de to har lejet i ferieparadiset Gran Canaria. Aftenen før var en våd aften, og Andersson husker intet fra gårdsdagens udskejelser – Kan kan selv havde slået sin kone ihjel? Andersson arrasteres af det lokale politi, og mordgåden synes simpel.

En serie attentater mod populære turistmål indtræffer. Sammen med Kristian Wede, der er ansat ved det svensk-norske konsulat i Las Plamas, finder journalisten Sara Moberg forbindelser, der leder helt tilbage til 1950’erne, hvor de første charterturister ankom til Gran Canaria. Sagen tager en ny og uventet drejning, da en svensk turistguide findes myrdet i en lokal kirke.

I takt med opklaringsarbejdet grubler Sara mer eog mere over sit liv og sin forestående 50-års fødselsdag. Hvorfor tog livet denne drejning? Hvor frosvandt drømmene hen? Skal hun nøjes med det, der er blevet hende til del?

Et forjættet land er anden bog i Mari Jungstedt nye krimiserie, der foregår på De Kanariske Øer: Et feireparadis med bagende sol, blinkende neon, frodige bjerge, turistfælder og smukke landsbyer, der lover helse og sjælefred.

 

Offermosen af Susanne Jansson

Udgivelsesdato: 19/1-2018

Forlag: Rosinante

Mossmarken på grænsen mellem Dalsand og Värmland er et øde moselandskab med tågede vidder, krogede fyrretræer og bundløse mosehuller. Engang ofrede man til guderne her, og det siges, at folk stadig forsvinder sporløst, hvis de vover sig ud i tågen. Her slår den unge biolog Natalie sig ned for at færdiggøre sin afhandling. Men snart står det klart, at hendes ærinde i Mossmarken er noget langt mere personligt end blot feltarbejde. Hun drages af mosen, som af en usynlig kraft, men kender nok til dens hemmeligheder til også at frygte den.

En aften, da en storm trækker op, fører en stærk fornemmelse af fare hende ud i mosen, og hun finder en livløs mand med lommerne fulde af guldmønter. I nærheden finder hun en nygravet grav. Opdagelsen er en skræmmende anledning til at grave dybt i fortiden – for både politiet og Natalie selv. Undervejs krydses hendes vej af kunst- og politifotografen Maya Linde og vi følger de to kvinders udforskning af mindernes og mosens allerdybeste lag, som byder på chokerende opdagelser og længe skjulte sandheder. ”.En overbevisende, skræmmende og atmosfærefyldt pageturner om moser, barndom og død, som griber og fastholder læseren til sidste side.

 

Pigen under jorden af Elly Griffiths

Udgivelsesdato: 19/1-2018

Forlag: Gads Forlag

NY KRIMISERIE MED UIMODSTÅELIG KVINDELIG HOVEDPERSON
”Vanedannende!” Sådan beskriver mange af Elly Griffiths britiske fans hendes krimiserie om den knap 40-årige lidt særprægede og rapkæftede arkæolog Ruth Galloway. Stærke og stemningsfulde miljøbeskrivelser, et solidt plot og ikke mindst en gennemgående kærlighedshistorie har sikret Griffiths en kæmpe læserskare i sit hjemland – og nu introducerer Gads Forlag hende på dansk.

Da politiet finder menneskeknogler i saltmarksen udenfor King’s Lynn i Norfolk, tror de, de tilhører Lucy Downey, en lille pige som blev kidnappet ti år tidligere, og arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver tilkaldt. Men Ruth konstaterer, til kriminalinspektør Harry Nelsons skuffelse, at knoglerne er mere end tusind år gamle.

Lige siden Lucy forsvandt, har Nelson modtaget mystiske breve med referencer til rituelle ofringer. Da endnu en pige forsvinder, beder han Ruth om at hjælpe med at tolke brevenes indhold. Mens Nelson og Ruth nærmer sig hinanden, viser det sig, at Ruth er i livsfare, fordi hun hjælper politiet. Jagten på kidnapperen bliver en kamp mod uret – både for den forsvundne pige og for Ruth selv.
Elly Griffiths krimidebut indeholder både spænding og et karaktergalleri, der er lige så fængslende som plottet. Pigen under jorden er første bog i en serie på nu foreløbig ni krimier om Ruth Galloway.

 

Bag din ryg af Sofie Sarenbrant

Udgivelsesdato: 19/1-2018

Forlag: People´s Press

Bag din ryg er første bog i ny krimiserie fra den populære krimiforfatter Sofie Sarenbrant.

Alt ændrer sig, da Jenny får en ny kollega på Östermalms hotteste frisørsalon, Salong De Luca. Fuld af jalousi og frustration over, at salonens ejer kun har øje for den nye Angela, beslutter Jenny sig for at finde ud af, hvad og hvem der gemmer sig bag den nyankomnes perfekte facade.

Da en af salonens kunder findes myrdet, og da der efter kort tid findes endnu et offer, opstår der et farligt psykologisk spil. Bag den polerede overflade spilles spillet, der truer med at ødelægge liv. Mistankerne vokser sig stærkere og stærkere, men sandheden afsløres først, da det er for sent.

Vælg ikke den forkerte frisør: Du afslører alle dine hemmeligheder til en person, der står bag dig med en skarp saks i hånden.

Sangen der spilles i frisørsalonen, indsunget af Sofie Sarenbrant, kan høres på Spotify.

 

I støv aske og aske af Anne Holt

Udgivelsesdato: 23/1-2018

Forlag: Gyldendal

I 2001 omkommer tre år gamle Dina i en trafikulykke. Nogen tid senere dør Dinas mor under mystiske omstændigheder, og faren Jonas bliver dømt for at have dræbt hende. I 2016 får kriminalbetjent Henrik Holme den gamle sag på bordet, og han forsøger at overbevise sin mentor, Hanne Wilhelmsen, om at Jonas kan være blevet uskyldig dømt. Holme og Wilhelmsen opdager at sagen kan have forbindelse med en excentrisk bloggers selvmord og med kidnapningen af barnebarnet til en nyslået Eurojackpot-millionær.

 

Dyndkongens datter af Karen Dionne

Udgivelsesdato: 25/1-2018

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Oversætter: Kim Langer

Helena bor med sin far og mor langt ude i Michigans marskland, hvor de lever af og med naturen langt væk fra civilisationen. Hendes far er dygtig til at jage dyr og bevæge sig lydløst gennem landskabet uden at efterlade sig spor; egenskaber som han giver videre til sin imponerede datter. Da Helena er 12 år bliver hun bekendt med sin historie: faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem fanget og afskåret dem fra kontakt med andre mennesker. Den far som hun elsker og beundrer er et monster!

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver Dyndkongen, som pressen døber hendes far, endelig dømt og spærret inde. Femten år senere flygter han fra fængslet, og Helena må bruge alt, hvad hun lærte som barn for at fange sin far i en nervepirrende menneskejagt. Undervejs går det op for hende, at hendes far ikke kun er på flugt, men også på jagt.

 

Sommerfuglen og stormen af Walter Lucius

Udgivelsesdato: 26/1-2018

Forlag: People´s Press

En lille, afghansk dreng løber igennem mørket i Amsterdams skove, flugtens eufori giver ham kræfter. Han hører et skud og søger skjul bag en træstamme, da et kraftigt lys lyser skoven op et øjeblik. Kun et øjeblik efter, da bilen rammer ham, bliver alt mørkt.

Politiet står over for en sag, der er langt større, end et enkelt barns død. Imens involverer de to journalister Farah Hafez og Paul Chapelle sig i sagen fra en anden vinkel. De vikles ind i et internationalt forbrydernetværk og et yderst farligt politisk spil, der spænder vidt fra Amsterdam over Johannesburg og endelig til Moskva.

Sommerfuglen og stormen er første bind i Heartland-trilogien. En hæsblæsende thriller, men også en rørende fortælling om forrådte idealer og om at miste, dem man elsker.

Vinder af årets Schaduwprijs bedste hollandske krimi.

 

Velkommen hjem af Ninni Schulman

Udgivelsesdato: 26/1-2018

Forlag: People´s Press

Velkommen hjem er femte bog i Ninni Schlmans serie om Magdalena Hansson, Petra Wilander og Christer Berglund.

Magdalena Hansson bliver en sensommerdag i Hagfors inviteret til gensynsfest med sin gamle folkeskoleklasse. De skal mødes i den tidligere klasselærers sommerhus – nøjagtig som de gjorde en weekend, da de gik i 9. klasse. De skal spise, snakke og gå ture i skoven, præcis som de gjorde dengang.

Journalisten Magdalena er i de seneste par uger blevet udsat for hadkampagner på nettet, og hun har absolut ikke lyst til at tilbringe weekenden i et sommerhus med mennesker, som hun ikke har mere til fælles med end en fjern fortid. Hun vil langt hellere bruge weekenden sammen med Peter, der er hjemme fra sit job i Norge. Men da en af de tidligere klassekammerater er musiker og berømt tager hun alligevel med for at skrive en rapportage til Värmlandsbladet.

Der går ikke længe, før klassen falder tilbage i de gamle mønstre, og festen kører af sporet. Magdalena føler sig fanget i et kaos, som hun ikke kan slippe væk fra. Ud på aftenen findes en af klassekammeraterne dræbt. Og dagen efter findes en anden død på et hotel.

Drabene er forskellige, og der er ikke umiddelbart nogen sammenhæng ud over, at begge ofre gik i klasse sammen. Men er det den samme gerningsmand? Og hvad er i så fald motivet bag drabene? Under opklaringsarbejdet kæmper politiægteparret Petra og Christer både med sagen og på hjemmefronten. Petra kæmper med at komme sig over sin cancer – og med en hemmelig kærlighed.

Velkommen hjem er femte bog i Nini Schulmans populære serie og er en barsk krimi om forsoning og hævn.

 

Helikopterkuppet af Jonas Bonnier

Udgivelsesdato: 31/1-2018

Forlag: Gyldendal

I en skov et sted i Sverige mødes tre mænd. To yngre og en ældre. Den ældre har en udfordring til de to yngre. Det gennemsikrede værdihåndteringsselskab i udkanten af Stockholm. Et umuligt kup, men manden har en idé. Fire måneder senere, tidligt på morgenen d. 23. september går alarmen i G4S-bygningen i Västberga. Det er optakten til et af de mest spektakulære røverier verden har set. Fire røvere flyver en helikopter op på taget af G4S bygningen i Väsberga og borer sig nu ned og ind til bankboksen. I bygningen sidder G4S’s medarbejdere fanget, og ordensmagten står lamslåede tilbage på jorden og kan ikke gøre noget. De vidste godt, kuppet skulle ske. De vidste bare ikke, det var nu … Jonas Bonnier har fået adgang til at interviewe de fire røvere, der stod bag røveriet, og har på baggrund af det skrevet en hæsblæsende true crime-krimi, fyldt med twists and turns. Helikopterkuppet er solgt til udgivelse i 31 lande og til Netflix og produktionsselskabet Nine Stories, der indspiller Helikopterkuppet som film med Jake Gyllenhaal i hovedrollen.

 

Der tages forbehold for ændringer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.