Kommende krimier – oktober

Her kan du få et overblik over et udvalg af de krimier og spændingsromaner, der udkommer i løbet af oktober måned.

God læselyst!

Sensommerjagt af Anders de la Motte

Udgivelsesdato: 1/10-19

Forlag: Modtryk

Forlaget skriver: Sensommerjagt En sensommeraften i 1983 forsvinder en femårig dreng fra sit hjem på en gård i Skåne. Selv om hele byen er med til at lede efter ham, bliver han aldrig fundet, og sorgen og uvisheden får hans familie til langsomt at gå i opløsning. 

Tyve år senere er hans storesøster Veronica leder af en gruppeterapisamtale i Stockholm. En ung mand dukker op og fortæller en historie om en forsvindingssag. Historien er skræmmende velkendt for Veronica, der bliver tvunget til at vende tilbage til Skåne for at lede efter sandheden om, hvad der skete den sommeraften for så længe siden.

SENSOMMERJAGT er en stemningsfuld, psykologisk krimi, og det er den første, fritstående bog i Skånekvartetten.

Mord i Pillemark af Lene Jo Hursh

Udgivelsesdato: 1/10-19

Forlag: Forfatterskabet.dk

Forlaget skriver: 63-årige Lisbeth Møldrup rammes pludseligt af en overvældende kærestesorg, som både veninderne og hendes egen datter finder særdeles upassende. 

I sin sorg flygter Lisbeth hovedkulds til Samsø, hvor hun møder en ny veninde, der også har sit at slås med. 

Lisbeth gribes af Samsøs skønne natur, cafelivet og øens særegne ro, men den nyfundne idyl spoleres brat, da hun ufrivilligt hvirvles ind i et mord. 

Mord i Pillemark er en anderledes krimi, helt i den samske ånd. 

Det tavse vidne af Elly Griffiths

Udgivelsesdato: 4/10-19

Forlag: Gads forlag

Forlaget skriver: Glæd dig til femte bind i den populære serie om den herligt genkendelige og slagfærdige arkæolog Ruth Galloway, som denne gang bliver sat på en hård prøve, da hun får besked om et dødsfald, der rammer hende personligt.  

Ruth bliver dybt berørt, da hun får en meddelelse om, at hendes gamle ven Dan Golding har mistet livet i en brand. Men da Ruth modtager et brev fra Dan, afløses sorgen af mistænksomhed. Dan har nemlig sendt brevet, dagen før han omkom. Han havde angiveligt gjort et banebrydende fund, og han var skrækslagen for, hvilke konsekvenser det ville få. Kan fundet have forbindelse til hans død?  

Ruth tager til Blackpool for at undersøge sagen nærmere, selv om hun ikke er meget for at bevæge sig ind på Nelsons territorium. Inden længe er hun involveret i en sag, der har tråde til både en gruppe nynazister og heksedyrkere. Men for Ruth er det mest skræmmende måske, at hun samtidig bliver præsenteret for Nelsons mor …

Det tavse vidne er femte bog i serien om Ruth Galloway. Hvert bind indeholder en selvstændig, afsluttet historie. 

Onde piger af Alex Marwood

Udgivelsesdato: 6/10-19

Forlag: Hoff & Poulsen

Forlaget skriver:En sommermorgen i 1986 mødes to elleveårige piger for første gang. Ved dagens afslutning er de begge sigtet for mord. Femogtyve år senere hjemsøges en lille ferieby på den engelske sydkyst af en række mord og bestialske overfald på unge kvinder. Journalisten Kirsty Lindsay rapporterer fra stedet, og hendes undersøgelser leder hende på sporet af Amber Gordon, der arbejder som rengøringskone i det lokale tivoli. Det er første gang, Kirsty og Amber ser hinanden siden den skæbnesvangre dag for så mange år siden. Nu lever de nye og helt forskellige liv med intetanende familier at beskytte. Vil det lykkes dem at holde deres grumme hemmelighed skjult?   


Alex Marwood er et pseudonym for den britiske journalist og forfatter Serena Mackesy. Romanen De ondskabsfulde piger indbragte hende den prestigefulde Edgar Award. Det er første gang, Marwood præsenteres på dansk. Flere titler af forfatteren er på vej.   
Fans af Gillian Flynn, Liane Moriarty og Barbara Vine vil elske Alex Marwood. Bogen er oversat til 18 sprog.

Den sidste enke af Karin Slaughter

Udgivelsesdato: 10/10-19

Forlag: HarperCollins

Den sidste enke er ny krimi af Karin Slaughter i serien om Will Trent og Sara Linton.

Det hele starter med en kidnapning. Michelle Spivey bliver kidnappet på vej ud af shoppingcentret med sin datter. Politiet afsøger området, hendes mand melder hende savnet, men de finder intet. Det er, som om hun er forsvundet ud i den blå luft. 

Retsmediciner Sara Linton er en måned senere til frokost med sin kæreste, efterforsker Will Trent. Det er en søvnig søndag eftermiddag, men sommeridyllen afbrydes af sirener. Sara og Will er begge trænet til at hjælpe, og deres job – deres kald – gør, at de altid kommer til undsætning, når der er brug for hjælp. Men denne dag ender på få timer med at blive vendt op og ned: en skrækkelig dag, hvor situationen er helt ude af kontrol, og Sara er taget til fange, mens Will bliver tvunget under jorden.

Omstændighederne sender de to til Appalachebjergene og til den forfærdelige sandhed om, hvad der i virkeligheden skete med Michelle den dag, hun blev kidnappet.

Den sidste enke er en selvstændig bog i Karin Slaughters bestsellerserie om Will Trent og Sara Linton.

Kvinderne i Sarajevo af Jon Hanson

Udgivelsesdato: 14/10-19

Forlag: Mellemgaard

Forlaget skriver: Peter bliver sammen med to medarbejdere sendt til Sarajevo for at bistå med digital udvikling af bibliotekerne. Her møder han den smukke Olga. De hvirvles ind i et dramatisk opgør mod den bosniske mafia i kampen mod trafficking. De opdager først sent, hvor farlige kræfter de er oppe imod i et samfund præget af korruption og brutalitet. De tre danskere indkvarteres på Hotel Hirz. På hotellet ernærer de to kvindelige ejere sig ikke kun ved almindelig hoteldrift. Efter krigen er der mangel på unge mænd, og kvinderne forlyster sig med hotellets gæster og benytter resultatet til lyssky insemination af de lokale kvinder.

Peters ekskone, ingeniøren Merete, opholder sig på samme tid i Split, hvor hun er rådgiver på et kompliceret broprojekt tæt på den kroatiske grænse. Hun kommer Peter til undsætning, da det bliver rigtig farligt.  Flere kvinder forelsker sig i de tre mænd, som hurtigt erfarer, at seksualmoralen i Bosnien er væsentligt anderledes end i Danmark. 

Brødrenens hemmelighed af Jakob Nørr

Udgivelsesdato: 14/10-19

Forlag: Mellemgaard

Forlaget skriver: Geologerne Niels Kenneth Ovesen og Kasper Hornvit leder en ekspedition på den grønlandske vestkyst. Ekspeditionens officielle formål er at undersøge, hvad afsmeltningen betyder for adgangen til grundfjeldet, men i virkeligheden er formålet et helt andet. Da ekspeditionen kommer i vanskeligheder og bliver væk, bliver det en politisk betændt sag, og situationen forværres, da det kommer frem, at et af ekspeditionsmedlemmerne, Gustav Plinger, søn af en af Danmarks førende erhvervsmænd, frygtes omkommet. Peter Lassen udpeges til at lede eftersøgningen, og han konstaterer hurtigt, at opgaven er langt mere kompliceret end først antaget. Skjulte politiske dagsordner og brutale bagmænd vanskeliggør opklaringen, alt imens han sammen med makkeren, Walter Kurek, stædigt graver sig længere og længere ind i sagen. Snart finder de ud af, at de befinder sig midt i et uigennemskueligt komplot. De kæmper mod tiden og kulden for at finde overlevende, så trods deres vidt forskellige personligheder indser de to efterforskere, at de må arbejde sammen for at komme til bunds i sagen. Brødrenes hemmelighed er en tempofyldt spændingsroman, som tager læseren med ind i et spændende univers spækket med magtbegær, kynisme og politiske intriger.  

For ellen af Thorsten Kranz

Udgivelsesdato: 14/10-19

Forlag: Mellemgaard

Forlaget skriver: Politikommissær Jacob Andersson har en kræftsyg datter – Ellen. Hendes situation truer med at tage kontrollen fra ham, da han kastes ud i de svære valg mellem familie og arbejde. I det spændingsfelt kæmper Andersson på flere fronter. Balancen er umulig og konsekvenserne fatale.    
 I en tid med alarmerende personalemangel sættes han i spidsen for opklaringen af drabet på Nordjyllands Politis øverste chef politidirektør Leo Brinkmann. Andersson leder i løbet af en lang intensiv uge den sammensatte efterforskningsgruppe, der arbejder mod alle odds i forsøget på at opklare sagen. Til sidst står de alle tilbage med kun håbet i behold.     

Stilleleg af Lone Theils

Udgivelsesdato: 23/10-19

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Forlaget skriver:
Et grusomt mord på en politibetjent sender Nora Sand til en engelsk provinsby. Efterhånden som hun graver dybere i sagen, opdager hun, at Toppingham gemmer på en mørk og hjerteskærende hemmelighed. En hemmelighed, som nogen er parat til at slå ihjel for – igen og igen.

Andre titler i samme serie: Pigerne fra EnglandsbådenDen blå digters kone og Heksedrengen.

Røgslør af Horst og Enger

Udgivelsesdato: 24/10-19

Forlag: Modtryk

Forlaget skriver: En bombeeksplosion nytårsaften sætter Oslo i fuldt terrorberedskab. Et af ofrene på listen over skadede er et kendt navn for Alexander Blix. Ruth-Kristine Smeplass er mor til den to år gamle Patricia, der blev kidnappet for ti år siden, og som aldrig er blevet fundet.  

Nu får sagen ny aktualitet, og nyhedsbloggeren Emma Ramm fatter interesse for det uløste mysterium. På hver deres måde forsøger Ramm og Blix at arbejde sig gennem det røgslør, der er lagt ud for at skjule sandheden om Patricia.  

Den der falder af Michael Larsen

Udgivelsesdato: 24/10-19

Forlag: Turbine

Forlaget skriver: Julie Viver er en psykisk ustabil pige på 25 år, der lider af søvnlammelser. For at holde sit hoved i ro, beskæftiger hun sig med at finde og artsbestemme svirrefluer. Hun er en helt hæderlig dipterolog, men en dag finder hun en flue, hvis art hun ikke kender. Fra den dag starter problemerne i hendes liv. Hun plages af søvnlammelser om natten, hvor en mystisk ‘dæmonagtig’ mand forsøger at slå hende ihjel. Hun begynder også – måske på grund af søvnmangel, for hun tør ikke sove – at få hallucinationer. Den tegning, hun fremstiller af den ukendte svirreflue til brug for en ekspert, begynder nærmest at blive levende. Hun synes, hun ser dæmonens ansigt i dens rygtegninger.

Da hun en dag vender hjem efter at være flygtet fra et søvnambulatorium, hvor man forsøger at afhjælpe hendes søvnproblemer, finder hun to af ejendommens beboere brutalt myrdet. Sammen med en forfatter øverst i ejendommen flygter hun, da hun ser ambulancen ankomme – for redderne er i selskab med den ekspert, der er ved at artsbestemme hendes fund.

Julie Viver har nu kun fjorten dage til at finde ud af, hvem der har slået kvinderne ihjel, og hvem der vil hende selv til livs. For længere kan et menneske ikke klare sig uden søvn.

Jagten starter i Italien, hvor en reklamemand i slutningen af nullerne søsatte en internetspøg, der skulle få os til at stille spørgsmålstegn ved, hvad vi overhovedet kan tro på. Han bragte en tegning af en mand på en internetside og påstod, at millioner verden over havde drømt om denne mand. Det blev aldrig rigtig klart, hvordan han havde frembragt tegningen, men senere hævdede han, at det hele var ét stort fupnummer. Problemet er, at netop denne mand, manden på tegningen, er præcis den mand, der jagter Julie i hendes drømme…

Den der falder er en roman om en ung kvindes livtag med eksistensen. Det er ikke uden omkostninger at stille spørgsmål. Og det er decideret farligt at stille de store.

Døden på stranden af Ann Cleeves

Udgivelsesdato: 24/10-19

Forlag: Gads forlag

Forlaget skriver: Leder du efter en ny krimiserie? Er du fan af Elly Griffiths og Robert Galbraith? Så er der godt nyt!

Døden på stranden er første bind i en ny serie af Ann Cleeves, som er kvinden bag den populære tv-serie “Vera”. Som altid inddrager Cleeves på mesterlig vis de smukke omgivelser og lader dem danne baggrund for en atmosfærefyldt og overraskende krimiintrige.

Kriminalbetjent Matthew Venn har netop deltaget i sin fars begravelse efter ikke at have haft kontakt med ham i mange år. Da Matthew forlod det strengt religiøse miljø, han voksede op i, vendte hans familie ham nemlig ryggen.

Men nu, foran kirken, modtager han et opkald fra en kollega. Der er fundet et lig af en mand på stranden i nærheden. Manden er blevet stukket ned med en kniv. Ingen ved, hvem han er. Hans eneste kendetegn er en tatovering af en albatros.

Sagen fører Matthew direkte tilbage til det miljø, han troede, han havde lagt bag sig, og mens hans fortid kolliderer med nutiden, afdækker han en række dødbringende hemmeligheder i det lille, sammentømrede samfund.

Døden på stranden er klassisk britisk krimi, når den er allerbedst.

Soldier Blue af Lotte og Søren Hammer

Udgivelsesdato: 25/10-19

Forlag: Gyldendal

Forlaget skriver: På en stille villavej i Liseleje dræber et projektil affyret fra flere hundrede meters afstand en nyfødt baby. Da Konrad Simonsen og hans team får mulighed for at se nærmere på sagen, viser det sig, at ammunitionen er hjemmelavet, skabt til at gøre størst mulig skade.

Men hvorfor skulle en baby, født af to almindelige borgere, dø i det, der mest af alt ligner en professionel henrettelse?
SOLDIER BLUE er 10. bind i Lotte og Søren Hammers populære serie om efterforsker Konrad Simonsen.

Hun skal leve af Anders Roslund

Udgivelsesdato: 25/10-19

Forlag: Modtryk

Forlaget skriver: En flot fødselsdagskage med fem røde lys. Forventning. Og så blev Zanas fødselsdag i stedet til en dag, der ændrede så mange menneskers liv.

Også kriminalkommissær Ewert Grens’. Og langt senere også civilagent Piet Hoffmanns.

Hadets onde cirkel af Morten Thor Hansen

Udgivelsesdato: 25/10-19

Forlag: Löwe

Forlaget skriver: Et halvt år efter, at Charlotte Holm-Nielsen forsvandt sporløst over Atlanterhavet med et transatlantisk rutefly, modtager hendes mand, Tonny Nielsen, pludselig nye oplysninger om hendes forsvinding. 

Fra pålidelige røster lyder det, at det ikke var en ulykke, men en bevidst kapring, der lå til grund for de ulykkelige omstændigheder. Med de nye oplysninger i hånden genoptager Tonny med vennerne Morten og Torsten en ellers afsluttet efterforskning af flyets forsvinding.

Med livet som indsats gnaver de sig ind til benet af en fransk organisation, der med dødbringende midler vil forhindre sandheden om Charlotte og hendes medrejsendes lod i at se dagens lys. Men det gør bare Tonny mere opsat på at hævne sin kone, der ventede parrets første barn.

Selvstændig fortsættelse af Bernsteins hemmelighed.

Skytsengel af Michael Katz Krefeld

Udgivelsesdato: 31/10-19

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Ny bog i Ravn-serien af Michael Katz Krefeld.

Alt er forandret på Christianshavn, da Ravn vender tilbage efter et langvarigt sejltogt. Et skudattentat fra Frelserkirken har sendt død ud over den fredelig bydel, og en nær ven til Ravn er blevet hårdt såret.

Ravn starter sin egen efterforskning, og undervejs får han følgeskab af den unge advokat Miriam, der sender ham på sporet af en forsvunden krigsveteran. Sammen forsøger de at stoppe den ukendte gerningsmand, der holder nationen i et jerngreb, før et nyt attentat truer.

Ravn 6 er sjette selvstændige bind i serien om privatopdageren Thomas “Ravn” Ravnsholdt, der bor på sin motorbåd i Christianshavns kanal sammen med sin engelske bulldog Møffe.

Ravn-serien tæller desuden Afsporet, Savnet, Sekten, Dybet og Pagten.

Jeg testamenterer af Jan Thiele

Udgivelsesdato: 31/10-19

Forlag: EgoLibris

Forlaget skriver: Den tidligere detektiv Frants Hjejle har fået job som sælger på et forlag. Han er overhovedet ikke interesseret, da politiet beder om hjælp til at opklare mordet på forlagets direktør – et mord, der fandt sted for flere år siden.   

Pludselig bliver Hjejle fyret uden grund. Han bliver mistænksom og opsøger den tidligere forlagsmedarbejder Frederik Jersild, som har været sigtet i sagen. Mødet bringer dem begge i morderens søgelys, og en hæsblæsende forfølgelse begynder, men hvem jager egentlig hvem?   

Jan Thiele er forfatter til en lang række velanmeldte krimier. De kan alle læses selvstændigt. 

Vi tager forbehold for ændringer.

    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.