Lupus og besøg på Skovmøllen

Langt ude i skoven lå et lille hus. Her var diverse bloggere i slutningen af august kaldt til møde af Politikens forlag for at tale med Jens Henrik Jensen om den 4. bog i serien om Niels Oxen.

Det blev til et par hyggelige timer, hvor forfatteren afslørede at ulven er hans yndlingsdyr, fordi den er stædig, udholdende og tilpasningsdygtig.

Snakken gik lystigt om Lupus. Oxen er jo ikke den nemmeste hovedperson, da han er en person, der helst vil passe sig selv og helst ikke vil ud – det er der ikke så meget spænding i. Der er dog en nysgerrighed, skepsis og en mistro i Oxen, som Jens Henrik også har i sig og det sætter tingene igang. Oxen er fuld af skarpe kanter og er en repræsentant for underdanmark. Han kan kritisere samfundet.

Snakken gik også om Mossmann “min gode ven, Mossmann”, sagde Jens Henrik og det var muligvis ikke alles mening. For hvem er han egentlig, ham Mossmann.

 

Danske krimibloggere var mødt talstærkt frem på Skovmøllen til en snak om “Lupus”. Alle blev desuden udstyret med en vaskeægte “Oxen”-shirt.

Vi kom langt omkring denne eftermiddag langt ude i skoven, hørte om Tyskland, Poppelgårdens Parlament og om bøger som mellemlægsplader. Skovmøllen (ved Moesgård) var rammen, smukt, idyllisk og langt fra storbyens stress og jag.

Jens Henrik Jensen har en stor glæde over naturen. Den er rammen i alle Oxen-bøgerne, for Oxen hører hjemme der, i naturen. Og det gør Jens Henrik Jensen også. At vi er så heldige, at der kommer spændende krimier ud af at gå i skoven og at se ud over Horsens fjord, er en bonus.

Tak til Politikens forlag og Jens Henrik Jensen for et par sjove og hyggelige timer i godt selskab. Og tak for t-shirten 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.