Paul Cleave + konkurrence

Politiet i Christchurchsyvende i New Zealand har hænderne fulde da et syvende mord bliver begået af den lokale seriemorder også kaldet Snitteren. Sagen er bare den, at det denne gang ikke er Snitteren, der har gjort det, men en såkaldt ”copycat”.

Det ved hovedpersonen Joe, der arbejder som rengøringsmand på politistationen. Joe er Snitteren og ved derfor med sikkerhed, at han blot har seks mord på samvittigheden. Han nødsages til at gå politiet i bedene for at efterforske sagen om sin egen mordbesatte kopist.

Således tegner plottet sig i Paul Cleaves krimidebut The Cleaner, som udkom på dansk i 2013 med titlen Det syvende mord.

Også i Hævn (Bloodmen), som er Cleaves anden udgivelse på dansk, kommer seriemorderen som figur igen i centrum. Det er hæsblæsende og neglebidende spænding i tråd med Chris Carter. Og ikke mindst er det mørkt og koldt som graven.

Paul Cleave vandt med Hævn den prestigefulde Ngaid Marsh Award for ”Årets bedste krimi” i 2011, og han har desuden været nomineret til ”Edgar Allan Poe prisen”.

cleavePaul Cleave er født og bor i byen Christchurch i New Zealand, hvor hans krimier også udspiller sig. Den stereotype forestilling om New Zeland som eviggrøn og solrig  får et dramatisk twist i Paul Cleaves bøger, hvor en mørk og dyster underverden typisk toner frem.

Mark Billingham siger om forfatteren: ”Cleave skaber fiktive monstre, så følelseskolde og charmerende jeg sjældent har læst. Dem som kan lide deres krimier på den sorte og blodige måde skal tilføje Paul Cleave i toppen af deres must-read forfattere”.

Forlaget Jentas er til marts klar med en ny udgivelse af Paul Cleaves med titlen Samleren.

Mød Paul Cleave på Krimimessen.

Lørdag kl. 14.00 på Sort scene, hvor han taler med Niels Lilleund om Samleren

Søndag kl. 12.30 i Snedkeriet, hvor han taler med Berit Holbek Jensen om Samleren

KONKURRENCE

I samarbejde med Forlaget Jentas sætter vi nu gang i en Cleave-konkurrence, hvor du har mulighed for at vinde én af forfatterens første to bøger på danskVinderen får direkte besked og bliver offentliggjort på Krimimessens facebookside tirsdag d. 17. februar.

For at deltage skal du blot svare på følgende spørgsmål:

Hvad er fornavnet på hovedpersonen i bogen Hævn?

haevn