Tre tyske bestsellerforfattere til Krimimessen

I år gæster nogle af de mest betydningsfulde tyske krimiforfattere Krimimessen: Nele Neuhaus, Simone Buchholz og Oliver Bottini.

De tyske læsere har længe været meget glade for skandinaviske og amerikanske krimier. Men i de seneste år har de fået øjnene op for, at de tyske krimiforfattere også har meget at byde på.  En genre, som er særligt populær i Tyskland, er regionalkrimien, hvor handlingen og hovedpersonerne har en tæt tilknytning til et bestemt område eller by.

Nele Neuhaus
Nele Neuhaus

Nele Neuhaus‘ bøger er gode eksempler på denne kategori. Hendes krimier udspiller sig i Taunus regionen nær Frankfurt. I det idylliske landskab ved floden Main opklarer makkerparet Pia Kirchhoff og Oliver von Bodenstein grumme forbrydelser. Mange af krimierne er blevet filmatiseret til tysk tv. I Danmark er Nele Neuhaus aktuel med bøgerne ”Ulven” og ”De levende og de døde”.

Simone Buchholz
Simone Buchholz. Foto: Gerald Von Foris

I et helt andet miljø foregår Simone Buchholz’ krimier: i Hamborgs bydel Sankt Pauli omkring Reeperbahn, et samlingspunkt for skæve eksistenser, gangstere og prostituerede. Hovedpersonen i Buchholz’ kriminalromaner er den hårdkogte statsadvokat Chastity Riley, som selv har en del problemer med i bagagen. Simone Buchholz har netop modtaget Deutscher Krimipreis for ”Mexikoring“, som hun vil læse op fra på Krimimessen.

Oliver Bottini
Oliver Bottini. Foto: Hans Scherhaufer

Mange tyske krimiforfattere tager politiske og samfundsrealterede emner op. Oliver Bottini, for eksempel, skriver i sine spændingsromaner om blandt andet krigsforbrydelser, nynazister og våbeneksport. Han kalder sig selv for en ”faktafanatiker” og har researchet i Rumænien til sin seneste krimi ”Der Tod in den stillen Winkeln des Lebens”, som blev tildelt Deutscher Krimipreis sidste år.

Udover de tre tyske bestsellerforfattere vil også Jens Kramer gæste Krimimessen. Han er formand for Das Syndikat, en sammenslutning af tysksprogede krimiforfattere. Foreningen står bag den tyske krimifestival Die Criminale, som i år afholdes i Aachen.

Af Mirian Arndts,
Information & Bibliothek ,
Goethe-Institut Dänemark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.